TIP:
Tegen haaruitval bij vrouwen

haaruitval bij vrouwen

O.a. hier te bestellen

Advertenties

Haaruitval door stress

De relatie tussen haaruitval en stress is al lange tijd bekend. Gezond haar is een teken dat het lichaam in balans is. In een gezonde situatie zonder stress is het haar stralend en glanzend en de hoofdhuid soepel. In stress situaties, of bij fysieke problemen wordt het haar dof en levenloos. In een erger stadium zal het haar uitvallen.

DefiniŰren van stress

Stress is lastig te omschrijven. Als aan 10 verschillende mensen gevraagd wordt wat stress precies is, is de kans groot dat de antwoorden allemaal verschillend zijn. Breed wordt stress omschreven als 'reactie op prikkel of conditie die spanning veroorzaakt'.

Zoals gezegd kan stress een oorzaak van haaruitval zijn, of mede bijdragen aan haarverzwakking / haaruitval. De beste manier om haaruitval te voorkomen is dus het verminderen van stress. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Hieronder een aantal tips om stress te verminderen of voorkomen:

- Werk en geld zijn bij veel mensen de belangrijkste oorzaken van stress. Een manier om stress daarin te verminderen is heel praktisch: stel een lijstje samen met stress punten en maak per punt een stappenplan om het probleem te elimineren. (met deadline). De rust die dit geeft zal direct helpen de eerste stress symptomen af te zwakken of te laten verdwijnen.

Voedingsstoffen kunnen invloed hebben op het stress niveau. Bijvoorbeeld roken, alcohol en koffie drinken geeft op korte termijn verlichting van stress. Echter verhogen deze stoffen de hoeveelheid nicotine en cafe´ne in het bloed. Matigheid is hierbij het devies.

Voldoende en regelmatige nachtrust is een zeer belangrijk element in het bestrijden van stress. Iedereen weet hoeveel slaap hij/zij nodig heeft. Het is raadzaam om erop te letten dat je die nachtrust jezelf ook gunt. Een tekort aan slaap zal zijn weerslag hebben op de huid en dus ook het haar.

Regelmatige ontspanning is een zeer effectief middel tegen stress. Dit kan zowel een fysieke inspanning zijn alsook meditatief van aard. Hierdoor worden de gedachten op de ontspannende activiteit gericht wat de negatieve gevolgen van stress verkleint.