TIP:
Tegen haaruitval bij vrouwen

haaruitval bij vrouwen

O.a. hier te bestellen

Advertenties

Haaruitval vitamine

Bij haaruitval kan er een relatie bestaan met de vitamine inname. Het is zelfs één van de grote oorzaken van haaruitval (na erfelijkheid, stress en vervuiling). Vaak hebben personen met haaruitval ook een gebrek aan vitaminen in voeding.

Biotine (Vitamine B8)
De meest populaire vitamine die helpt bij haaruitval is biotine of vitamine H. Biotine is onderdeel van het B-complex familie en heeft bewezen dat het haaruitval kan voorkomen of stoppen. Een ander voordeel van biotine is dat het grijze haren voorkomt. Deze vitamine komt voornamelijk voor in melk, gist en eigeel.

IJzer
Gebrek aan ijzer in het lichaam veroorzaakt niet alleen bloedarmoede. Het draagt ook bij aan haaruitval. Personen die ijzertekort hebben en last van haaruitval, dienen de inname van ijzer te verhogen (bijvoorbeeld door een suppletie). Daardoor kan haaruitval voorkomen worden of stoppen.

Vitamine B
Vaak wordt aan shampoo vitamine B toegevoegd. Zowel het aanbrengen van een shampoo of creme met vitamine B als het innemen ervan middels voedingsmiddelen kan gunstig zijn tegen haaruitval. De vitamine versterkt de haarzakjes waardoor deze minder gevoelig worden voor schade of haaruitval.

Zink
Zink is een belangrijk mineraal voor de hoofdhuid en het haar. Haaruitval kan ontstaan door een tekort aan zink. Zink bindt de zwavel aan de eiwitstructuur van het haar. Een tekort zorgt er dus voor dat de haren slapper worden en sneller uitvallen.

Anti oxidanten
Anti-oxidanten staan ook wel bekend als vitamine A, C en E. Algemeen is bekend dat deze goed zijn voor een mooie huid. Minder bekend is dat deze vitaminen en cruciale rol spelen bij de haaraangroei en het voorkomen van haaruitval. Deze vitaminen bevatten de noodzakelijke stoffen die nodig zijn om sterke haren te ontwikkelen.

Eiwit
Last but not least. Ongeveer 90% van de structuur van het haar bestaat uit eiwit. Veel shampoos, cremes en conditionerss bevatten eiwitten. Naast het feit dat eiwit als bouwstof voor het haar gebruikt wordt, maakt eiwit het haar ook sterk en bestand tegen beschadigingen.